15 augustus 2017

Stamppot andijvie met Spaanse gehaktballetjes


3 el Al-Andalus
400 g gehakt
1 kg kruimige aardappels
400 g andijvie
2 el crème fraîche
1 sjalot
4 el paneermeel
1 ei
peper en zout
olijfolie om in te bakken

Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snipper de sjalot en meng deze samen met de Al-Andalus, paneermeel en het ei door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. 
Draai kleine gehaktballetjes en bak deze in wat olijfolie rondom bruin en gaar. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en wat kookvocht tot een gladde puree. Roer de andijvie erdoor. 
Voeg naar smaak peper en zout toe en haal de balletjes uit de pan, blus het vet af met wat water en laat iets inkoken, als jus voor de stamppot.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...