19 maart 2017

Kookclub editie 48 - Trinidad and Tobago - Ad




Pina Colada
240 ml witte rum, 360 ml kokosmelk, 360 ml ananassap, 120 ml ananas, 90 ml slagroom of gecondenseerde melk, 50 gram suiker en 12 ijsklontjes
Bereiding : meng de rum, kokosmelk, ananassap, ananas en slagroom in een blender en meng dit tot een gladde massa. Voeg de suiker toe en de ijsklontjes. Meng dit tot het ijs fijn is gemalen. Serveer in hoge glazen.


Chicken and corn soup
2 eiwitten, 3 ons kipfilet in kleine stukjes, 400 gram mais, 1 liter kippenbouillon, 1 theelepel sojasaus, 2 eetlepels maïzena, 3 eetlepels water, zout, zwarte peper en
50 gram heel fijngesneden ham
Bereiding : Klop het eiwit tot pieken en vouw dit om de kipfilet. Zet dit koel weg. Meng mais, bouillon en sojasaus. Verwarm het mengsel langzaam, voeg de maïzena aangelengd met het water toe en blijf dit roeren tot het dikker wordt. Voeg het kipfilet-mengsel toe en laat dit een kleine 10 minuten zachtjes tegen de kook aan pruttelen. Verdeel voor het serveren de ham erover.




Curry flavoured red baked chicken
2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel currypoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel gehakte knoflook, 1 theelepel chilipoeder, stukje gember fijngehakt, 1-2 druppels rode voedselkleurstof (optioneel), 4 eetlepels gesmolten boter, 1200 gram kipfilet en 100 gram halve uienringen
Bereiding : Meng alles behalve de kip en uienringen. Wrijf de kip met het mengsel en laat dit 3-4 uur marineren of een nachtje. Bak dit in een voorverwarmde oven van 165 graden 20 minuten, vermeng regelmatig de marinade erover. Daarna de kip omdraaien nogmaals insmeren met de marinade en nog 25 minuten bakken. Het vrijgekomen braadvocht met de uien in een pannetje laten sudderen tot de uien zacht zijn. Als de kip niet bruin is dan even onder een hete gril een mooie kleur laten krijgen. Serveer met de uiensaus.



Creole rice
125 gram bacon in stukjes, 250 gram biefstuk in blokjes, 100 gram gehakte ui, 200 gram rijst, 1 groene paprika in reepjes, 60 gram tomatenpuree, 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel zout, 600 ml runderbouillon, hete pepersaus naar smaak en
peterselie
Bereiding : Bak de bacon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de biefstuk en uien toe en bak ongeveer 3 tot 4 minuten. Haal de biefstuk er uit en houd dit warm onder folie. Daarna de rijst toevoegen en roer 1 minuut. De paprika, tomatenpuree, pindakaas, zou, bouillon en peper toevoegen onder voortdurend roeren. Breng het aan de kook, zet het vuur zacht en sudder dit met het deksel op de pan tot de rijst zacht is, iets meer dan een half uur. Voeg de biefstuk toe net voor serveren.

Tomato and onion salad
3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels limoensap, beetje gehakte peterselie, beetje zout, beetje zwarte peper, 1 pond tomaten in kleine stukjes en 150 gram uien in kleine stukjes
Bereiding : meng alle ingrediënten behalve de tomaten en uien en maak hier een dressing van. In een schaal een laagje tomaten, daarna een laagje uien een deel van de dressing. Herhaal dit een paar keer. Zet de salade koud tot het opdienen.



Cottage cheese salad
2 appels, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 2 grote tomaten, 1 komkommer, paar radijsjes, 2 gepelde sinaasappels of mandarijnen, 6-8 slablaadjes, half bakje hüttenkäse en bieslook voor garnering
Bereiding : Snij de appels met schil in wedges, Sprenkel hier het citroensap overheen om bruin worden te voorkomen. Snij de tomaten, komkommer en radijsjes in mooie stukjes. Serveer dit alles op een platte schaal op de sla en doe de hüttenkäse in het midden met de bieslook.

Coconut ice-cream
720 ml kokosmelk, 500 ml slagroom, 2 eetlepels custardpoeder, 400 ml gecondenseerde melk en vanille extract
Bereiding : meng de kokosmelk, room, de melk en custardpoeder en kook dit op een laag vuur. Blijf roeren! tot  het dik is. Voeg daarna vanille naar smaak toe. Zet die in de vriezer en mix dit regelmatig door. Serveer met vers fruit.





Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...