17 januari 2017

Spaanse riblappen


800 gram riblappen
2 blaadjes laurier
200 gram chorizo
3 paprika's (rood, groen en geel)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
scheut olijfolie
200 ml Reserva Carmenera (Isla Grande of gelijkwaardige wijn)
200 ml runderbouillon
zout en peper

Bereiding : Snijd het vlees in grove stukken. Verwijder het vel van de wordt en snijd deze in halve plakken. Snijd de paprika's, ui en knoflook in grove stukken.
Halveer de rode peper en verwijder de zaadje, snij de peper in ringetjes.
Verhit de olie en bak het vlees rondom goudbruin.  Breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprika's, ui, knoflook, rode peper en chorizo teo en bak dit een paar minuten mee. Blus af met de rode wijn en bouillon. Voeg de laurier toe.
Laat alles in een uurtje of twee stoven.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...