09 november 2014

Pollo Romesco


 
 
 
 
 
 
 
 
4 tot 6 kippenbouten
2 uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
4 el olijfolie uit Spanje
5-6 tl gerookt paprikapoeder
2 paprika’s in blokjes
50  gram Seranoham in blokjes
4 eetlepels Romesco (Oil & Vinegar)
1 blik tomatenblokjes
2 laurierblaadjes
3 lente uitjes, fijngesneden
5 takjes peterselie, fijngesneden
Bereiding : Wrijf de kip in met 2 el olijfolie, gerookt paprikapoeder, zout en peper. Laat de kip 20 min. marineren op kamertemperatuur. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de kip toe en bak deze bruin op matig vuur. Voeg de Romesco, de paprika en de Seranoham toe en schep goed om. Laat 5 min. rustig meebakken. Voeg de tomatenblokjes en de laurier toe. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat de kip 20 min. zachtjes stoven. Breng het gerecht op smaak met Romesco, paprikapoeder en peper. Bestrooi met lente ui en peterselie.

Serveer met rijst en in knoflook roergebakken spinazie.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...