31 oktober 2012

Pompoensoep

Sydney pumpkin soup

Ingrediƫnten :
2 uien
300 g aardappelen
1 pompoen (flespompoen)
scheutje olijfolie
1 rode peper
1 tl kurkuma
scheut Australische witte wijn
700 ml kippenbouillon
150 ml slagroom
2 el Japanse sojasaus
100 g gerookte kip
80 g macadamianoten
1 bosje bieslook














Bereiding : Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil. Fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe. Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee. Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep. Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...