13 september 2012

Vanilla pannacotta met kersensoep




Ingrediënten:
  • 360 ml melk
  • 85 g basterdsuiker
  • 1 vanillestokje, gesplitst en het zaad eruit
  • 12 g gelatineblaadjes
  • 360 ml Griekse yoghurt
  • 500 g kersen, ontpit en door de helft
  • 80 g basterdsuiker
  • 75 ml rode dessertwijn
  • 30 kersen, voor de garnering, ontpit en door de helft
  • Beetje muntblaadjes heel fijn gesneden


  • Bereiding :
    Doe de melk, suiker en vanilleschraapsel in een pan en breng dit zachtjes aan de kook, niet koken.
    Zet het gas uit en zet de pan apart, ongeveer een halfuurtje. Zeef dit en zet het terug op laag vuuur totdat het bijna kookt.
    Week de gelatine in koud water ongeveer 5 minuten tot het zacht is. Goed uitknijpen. Voeg de gelatine toe aan de melk en roer totdat het is opgelost. Roer dit alles door de yoghurt. Vul 6 vormpjes van ongeveer 150 ml. Laat dit een nachtje staan in de koeling.
    Voor de kersensoep doe je de 500 gr kersen met de suiker in een pan op laag vuur to de suiker is opgelost. Voeg 400 ml water toe en laat dit pruttelen even. Puree dit dan met een staafmixer. Laat dit een uurtje staan en voeg de wijn toe. Laat dit daarna door een linnendoek zichzelf zeven. Niet zelf erdoorheen duwen want dan wordt het geen heldere soep.

    Serveren :
    Om de panna cotta goed uit de vorm te krijgen, even dippen in heet water 3 seconden.
    Serveren op een klein diep bord met wat soep eromheen en een handje kersen. Garneren met munt.
    Wil je het wat groter serveren dan op een groot diep bord met een quenelle van vanille-slagroomijs erbij.

    Inspiratie : Masterchef Australië

    Geen opmerkingen:

    Teriyaki zalm uit de slowcooker

      2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...