17 augustus 2012

Taco tubs



Ingrediënten :
pond rundgehakt
beetje olie
1 grote ui, fijngehakt
2-3 groene pepertjes (ligt aan je smaak) heel fijn gesneden
zout en peper uit de molen
2 theel chilipoeder
blikje gehakte tomaten
2 kleine blikjes pinto-bonen, chilibonen
courgette, niet al te groot
bakje coleslaw : voorbeeldrecept (er is heel veel variatie te vinden op internet)
2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in schijfjes
8 tacoschelpen
Cheddar-kaas naar smaak.

Bereiding: Verwarm de olie en bak hierin het gehakt, de pepertjes, de helft van de ui, 1 theelepel zout en het chilipoeder tot het gehakt bruin en de ui zacht is. Voeg toe de tomaten, bonen en courgette toe en bak nog een minuutje of zes/zeven.
Ondertussen de coleslaw, het limoensap, de rest van de ui en het zout en peper door elkaar in een schaal doen. De taco's, tubs of tortillas volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen.
Serveer de taco's gevuld met het gehaktmengsel. Strooi hierop kaas en coleslawmix naar smaak. Leg er een limoenpartje naast.


Origineel recept : Chipotle Beef Tostadas van FoodNetwork.com, aangepast naar Nederlandse ingrediënten

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...